Terug naar het overzicht

Wandelroute vanuit het Museumgemaal Akersloot

Elke eerste zondag van de maand

Elke zondagmiddag zitten op zolder van het Museumgemaal in Akersloot Oer-IJ gidsen, die vragen kunnen beantwoorden over de ontstaan- en bewoningsgeschiedenis van het Oer-IJ landschap. Vanaf april is er elke eerste zondagmiddag van de maand (start 13.00 u) een korte buitenwandeling, 

Wie een keer mee wil, kan zich per mail opgeven via info@oerij.eu . Deelnemers betalen 3 euro. Het vertrek is om 13.00 uur bij het ‘Museumgemaal 1879’ aan de Fielkerweg 4. In het oude ketelhuis is ook nog een kunstexpositie te zien, op zolder zit een infopunt van de Stichting Oer-IJ en bezoekers hebben de gelegenheid de oude elektrisch aangedreven vijzel te bekijken.

Binnen een hele korte afstand van het gemaal valt genoeg te vertellen over de grote variatie in het landschap, van strandwal en strandvlakte tot veenpolders. Ook over de waterhuishouding in dit gebied is veel te zien. Het water wegpompen naar het Schermerboezem, maar ook water inlaten. Niet alleen de waterlopen rond het gemaal worden zo onder de aandacht gebracht. maar ook die in de Sluisbuurt.

Het seizoen loopt van april  tot en met september.

Klik hier voor meer informatie.