Atlas van het Oer-IJ gebied

Inmiddels ook derde druk uitverkocht

Oer-IJ voorzitter Evert Vermeer overhandigt Commissaris van de Koning Johan Remkes de eerste Oer-IJ Atlas.. Links de initiatiefnemer voor de Atlas Oer-IJ secretaris Jos Teeuwisse.


Begin 2018 hebben wij het initiatief genomen voor het maken van een Oer-IJ Atlas. Op 22 november van dat jaar werd het eerste exemplaar van deze uitgave op een feestelijke bijeenkomst in het Huis van Hilde aan de Commissaris der Koning Johan Remkes overhandigd. De provincie Noord-Holland maakte een en ander financieel mogelijk. Ook de acht Oer-IJ-gemeenten, de Rabobank Noord-Kennemerland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Stichting Victor, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Huis van Hilde, Vista landschapsarchitectuur en stedenbouw, Milo Heiloo en De Kennemer Duincampings droegen financieel bij.

Aan het boek is door een keur van deskundigen meegeschreven. De samenstelling en eindredactie was in handen Hans van Weenen, Piet Veel en vooral Bert Buizer. Uitgeverij Noord-Holland verzorgde vormgeving en technische productie. Al in 2019 verscheen een derde druk. De belangrijkste hoofdstukken zijn opgenomen als afzonderlijke artikelen in de digitale Kennisbank van deze website. Ga daarvoor naar de rubriek Ontstaan- en bewoningsgeschiedenis.

De Atlas is inmiddels uitverkocht. Uitgeverij Noord-Holland is compleet door de voorraad heen. Er zijn drie drukken verschenen, met een totale oplage van 3750 exemplaren. Ze zijn nog in de bibliotheek beschikbaar en digitaal te lezen op deze website .