Agenda

De agenda van Stichting Oer-IJ

Algemeen

11
november

Tentoonstelling De Makers van Holland | 900 – 1300

Einddatum zondag 16 juni 2024

In het jaar 900 was het land dat wij nu ‘Holland’ noemen niet veel meer dan een smalle strook duinen langs de Noordzee. Vierhonderd jaar later was het landschap onherkenbaar veranderd en woonden er zo’n 200.000 mensen in dit gebied. Wie waren zij? En hoe hebben zij de basis gelegd voor het ‘Holland van nu’? Dat ontdek je in de tentoonstelling De Makers van Holland, vanaf zaterdag 11 november te zien bij Huis van Hilde.

Meer informatie.

6
december

Erfgoedteam: Bijeenkomst Erfgoed en de transitie van het landelijk gebied

In het PPLG staan de opgaven waar Noord-Holland voor staat en de doelen die de provincie de komende jaren wil bereiken om het landelijk gebied mooi, leefbaar en gezond te houden. Dit Erfgoedteam wordt een dialoog tussen de PPLG-beleidsmakers en de erfgoedambtenaren: wat zijn de gevolgen van dit beleid straks voor de erfgoedwaarden van het cultuurlandschap? In hoeverre zijn die meegenomen? Hoe verhoudt het gemeentelijk beleid zich tot de doelen in het PPLG? Zijn er koppelkansen, zoals bij de Erfgoeddeal te bedenken?

Meer informatie over het programma volgt binnenkort, maar meld je alvast aan. Meerr informatie op de website van Steunpunt Monumenten & Arcehologie Noord-Holland.

10
maart

Ommetje in Oosterbuurt met Oer-IJ gids

Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids. Klik hier voor meer informatie. 

Oer-IJ Lezingen

14
december

Landschap veengebieden Laag Holland | Late Middeleeuwen

Drs. Ron van 't Veer
Lees verder