Naar overzicht

Winnaars wedstrijd Ode aan het Oer-IJ landschap

zaterdag 2 oktober 2021

De publiekswedstrijd om met een tekst, foto of kunstwerk een ‘ode aan het Oer-IJ landschap’ te brengen heeft meer dan honderd inzendingen opgeleverd. Voor elk onderdeel was er een eigen jury, die de meest geslaagde resultaten mochten uitkiezen.

Bij tekst ging de eerste prijs naar een gedicht van Marianne Snabilie-Klaver uit Egmond Binnen, voor wat betreft beeldende kunst was het schilderij van Hans Goedhart uit Castricum de beste en bij fotografie is Nico Lute uit Castricum nummer een geworden. Alle genomineerde werken en de juryrapporten staan bij elkaar op de website oerij.eu . De wedstrijd was georganiseerd door de Stichting Oer-IJ in samenwerking met de Fotokring Heemskerk en de bibliotheken Kennemerland, IJmond en Heiloo.

Van links naar rechts staand: Hans Weeda, Nico Lute, Marianne Snabilie-Klaver, Marijke Karten, Tonnis Hoogland, Corine Hemmer, Marga Duin, Hans Goedhart, Peter Savenije. Van links naar rechts knielend: Dorothé Rodenburg-Glorie, Marianne Jonker. Op de foto ontbreekt prijswinnaar Jos Duyker.


Klik op de tekst:


Winnaars tekst 

Juryrapport tekst


Winnaars fotografie

Juryrapport fotografie


Winnaars beeldende kunst

Juryrapport beeldende kunst