Naar overzicht

Theaterwandeling Zagen op de Wind

woensdag 24 april 2024

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt de Theaterwandeling Zagen op de Wind gehouden. Wandel langs leuke scenes en minstrelen en laat u onderdompelen in het levensverhaal van Cornelis Corneliszoon, de uitvinder van de Houtzaagmolen. Dit alles tegen de achtergrond van de Spaanse bezetting tijdens de 80 jarige oorlog.

Deze wandeling begint bij Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest en eindigt op Erfgoedpark De Hoop. Hier kunt u een kleine replica en de werking van de Houtzaagmolen zien in de Houtdroogloods.

De route is een kleine 2 kilometer lang. Maar denk erom, het is geen rondje. Dus u moet ook weer terug. Gelukkig kunt u op het Erfgoedpark bij restaurant Krelis aan het einde van de route even bijkomen.

Hoewel de scenes doorlopend gegeven worden, worden er kaarten met verschillende starttijden verkocht voor een betere spreiding van het publiek zodat u ook echt kunt genieten van de scenes. Eenmaal begonnen aan de wandeling bepaalt u uw eigen tempo.

De toegang kosten slechts € 8,50 + € 1,20 servicekosten.

De kaartverkoop is gestart. 

De theaterwandeling Zagen op de Wind is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSBfonds, Het Cultuurfonds, Gemeente Uitgeest, Blijer Uitgeest, de Dorpsraad Uitgeest, de OSU en vele Uitgeester ondernemers, organisaties.

klik hier voor meer informatie.