Naar overzicht

Expositie Baduhenna over prehistorische waterputten

zaterdag 14 januari 2023

Heiloo staat bekend als een gebied waar regelmatig prehistorische waterputten worden gevonden. Archeologisch Museum Baduhenna heeft daar een expositie over ingericht.

Bij archeologisch onderzoek worden regelmatig waterputten gevonden. Deze putten zijn een teken van bewoning op de strandwal vanaf de Bronstijd tot in de Middeleeuwen. De meeste putten worden uitgegraven op zoek naar voorwerpen en gaan daardoor verloren. Enkele exemplaren zijn bewaard gebleven, geconserveerd en gerestaureerd en nu te bewonderen in

In de expositie “Waterputten van Heiloo” staan een tonput, een stenen put van kloostermoppen en een houten frame uit een put opgesteld in een landschap dat een goede indruk geeft hoe het er in de vroege middeleeuwen uitzag. Tekst panelen geven uitgebreid informatie over de constructie en het gebruik van de putten en tonen foto’s van de opgravingen.

Archeologisch Museum Baduhenna: iedere zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur geopend voor bezoekers. Toegang gratis. U vindt het museum aan de Kennemerstraatweg 464 Heiloo.

Voor meer info klik hier.