Naar overzicht

Wandelen in het mondingsgebied van het Oer-IJ

vrijdag 2 september 2022
wandelen

Wandel op zondag 2 oktober mee met een mooie, korte wandeling door het mondingsgebied van het Oer-IJ in de duinen bij Castricum.  Onderweg genieten de lopers van een paar korte muzikale optredens. Ook worden enkele natuurweetjes gedeeld. De tocht eindigt met een kopje koffie of thee bij Johanna’s Hof. Het programma is gratis, start om 10 uur bij bezoekerscentrum De Hoep en duurt tot ongeveer half 1.  De wandeling is deze keer georganiseerd als activiteit in de Week tegen Eenzaamheid 


Gezond Natuurwandelen

De Gezond Natuurwandelgroep Castricum wandelt elke zondag in de duinen van Castricum. Wie het leuk vindt mag dus dus vaker meelopen met deze groep. Dat kan zonder vooraf aan te melden en is altijd gratis. De wandelingen eindigen bij de Johanna’s Hof, waar veel deelnemers met elkaar een kopje koffie drinken. Klik hier voor meer info.  


Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland

Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland organiseert op veel groene locaties in het land aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen en wil mensen zo de kans geven weer in beweging te komen. Het gaat hierbij om een combinatie van bewegen – dat gezondheidswinst oplevert – en het gezonde effect van het ervaren van de prachtige natuur. Er zijn in negen provincies in Nederland gratis wandelingen van ongeveer een uur voor mensen die vanwege een aandoening, leefstijl, leeftijd of om andere redenen, minder bewegen.


Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Deze wandeling is een van de evenementen. Klik hier voor meer informatie.