Naar overzicht

Doe mee aan theatrale wandeling over uitvinder houtzaagmolen

zondag 14 mei 2023

Productiebedrijf Schot in de Roos werkt aan de voorbereidingen van een theatrale wandeling door Uitgeest over het leven van Cornelis Corneliszoon in juni 2024. Stichting Oer-IJ en Stichting Cornelis Corneliszoon van Uitgeest zijn samenwerkingspartners.

Momenteel is het productiebedrijf bezig met de werving van vrijwilligers die willen meedoen aan het theaterproject Zagen op de Wind. Wie belangstelling heeft kan meer informatie vinden op de website van Schot in de Roos. Gezocht wordt naar mensen die kunnen acteren, zingen, dansen, timmeren, naaien, schilderen en begeleiden. Aanmelden kan via rosanne@schotinderoostheater.nl

De bedoeling is dat de wandeltochten vanuit De Zwaan in Uitgeest lopen langs de plekken waar Cornelis Corneliszoon gewoond en gewerkt heeft. Deelnemers worden onderweg verrast door acteur die de geschiedenis op een bijzondere manier naspelen. Eindpunt is het Erfgoedpark De Hoop, waar in een gerestaureerde houtdroogloods een infopunt wordt ingericht over de bewoningsgeschiedenis van het Oer-IJ gebied en de rol die Cornelis Corneliszoon van Uitgeest met de uitvinding van de houtzaagmolen heeft gehad.

Op 19 mei vanaf 19.30 uur is er een informatieavond in Dorpshuis de Zwaan te Uitgeest. Op internet is ook nog een promotiefilmpje over het project te vinden. Klik hier om dat te kunnen zien.

 Klik hier voor de website van het productiebedrijf.