Naar overzicht

Sietze Haringa terug in bestuur Stichting Oer-IJ

dinsdag 24 januari 2023

Terug van weggeweest. Sietze Haringa was van 2013 tot 2017 bijna vier jaar bestuurslid van Stichting Oer-IJ. Nu maakt hij er opnieuw deel vanuit. Zijn vertrek destijds had vooral te maken met andere werkzaamheden die zich slecht lieten combineren met de activiteiten voor Stichting Oer-IJ.

Met Sietze Haringa heeft de stichting weer een gedegen bestuurder in huis. Met ervaring in het bedrijfsleven en bij vele maatschappelijke organisaties. Hij was partner bij KPMG, wethouder op Terschelling, betrokken bij de organisatie van het Oerol Festival en actief bij tal van kunst, milieu en natuurinitiatieven.

Sietze Haringa is nu zelfstandig adviseur voor overheid en het bedrijfsleven, daarnaast studeert hij één dag per week filosofie/cultuurgeschiedenis. En nu terug bij Stichting Oer-IJ.

Zelf zegt hij daarover: ,, Het is fijn weer terug te zijn. Ik heb erg goede herinneringen aan de beginjaren met de oprichting van de Stichting Oer-IJ en de samenwerking met zo veel deskundigen en enthousiaste belangstellenden. Ik ben onder de indruk wat er in die jaren allemaal is neergezet aan activiteiten, studies, rapporten en vooral verbinding. Mijn jaren als wethouder op Terschelling en bestuurslid van 'Sense of Place' hebben me geleerd dat een goede Ruimtelijke Ordening eist dat inwoners zich sterk maken voor de (soms letterlijk) ondergeschoven geschiedenis van een gebied. Dat ze het landschap, de verhalen en het karakter zichtbaar maken. En daarmee zorgen voor de bescherming en de versterking van de kwaliteit van de omgeving en haar cultuur. Ik doe graag weer mee!”

Het bestuur van Stichting Oer-IJ is nog op zoek naar een nieuwe secretaris en iemand die de communicatie gaat verzorgen. Klik hier voor meer bijzonderheden