Naar overzicht

Onderwijsproject Castricum

woensdag 29 april 2020

Vorig schooljaar is Stichting Oer-IJ in Uitgeest begonnen met het ontwikkelen van lesmateriaal over het landschap in de eigen leefomgeving (zie het item “Uitgeest leeft met water”). Dit schooljaar is in samenwerking met een groot aantal partijen en financieel ondersteund door de Rabobank begonnen met eenzelfde educatieproject voor de basisscholen in Castricum. 

Tot de projecten behoren o.a. Water, Grondsoort en bodem en Veranderend grondgebruik. Juist in de afgelopen 100 jaar is het landschap van Castricum ingrijpend veranderd. Van een agrarische samenleving heeft Castricum zich ontwikkeld tot een forensen en recreatiegemeente. En de veranderingen gaan nog steeds door. Dit is het onderwerp van het project “Veranderend grondgebruik”. Van dit project is een uitgebreide projectbeschrijving beschikbaar.

Wij zijn op zoek naar een/enkele vrijwilliger(s) die willen helpen bij het ontwikkelen van delen van lesmateriaal. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en de geografie van Castricum en heb je affiniteit met het basisonderwijs dan ben je de juiste persoon om ons te helpen bij de uitwerking van dit project. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jos Teeuwisse (06 57582348).