Naar overzicht

Brouwerij Egmond introduceert 'onstuimig' Oer-IJ biertje

woensdag 10 mei 2023

Met een speciaal gelegenheidsbier markeert brouwerij Egmond het eerste jubileum van Stichting Oer-IJ. Tien jaar is deze groeiende groep bij het landschap betrokken burgers bezig om aandacht te vragen voor de kwaliteit en de kwetsbaarheid van het landschap in de driehoek Alkmaar, Zaanstad, Velsen. Daar stroomde tot aan het begin van de jaartelling het Oer-IJ; een zijtak van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde.

Het onstuimig Oer-ij bier is een bier met een alcoholpercentage van 5,8%. Emmertarwe en zeekraal zijn, naast gerstemout en hop, de gebiedseigen ingrediënten in dit frisse blonde bier met een bitter/licht zilte afdronk. Alle ingrediënten zijn, zoals u van Brouwerij Egmond gewend bent, van biologische teelt. Van de opbrengst uit de verkoop gaat een deel naar de stichting.

De introductie van dit, speciaal voor de stichting gebrouwen bier, vindt op 18 mei plaats bij Huis van Hilde in Castricum, waar de start en finish zal zijn van de vijfde Oer-ij Expeditie, die georganiseerd wordt door Le Champion.

Het bier is te koop in een 33 cl. fles, of vanaf de tap, bij een geselecteerd aantal horeca- en retailbedrijven, die zich langs de fiets- en wandelroutes door het Oer-ij gebied bevinden.

Van elke verkochte fles doneert Brouwerij Egmond een bijdrage aan de Stichting Oer-ij.


Verkoopadressen Oer-IJ bier

Proeflokaal Brouwerij Egmond aan den Hoef, het Winkeltje Egmond aan Zee, restaurant Museum Huis van Hilde Castricum, Paviljoen Zeezicht Castricum aan Zee, Johanna's Hof Bakkum, Dok Geesterhage Castricum, restaurant Krelis Uitgeest, Mitra Boots Hoefplan Alkmaar, Slijterij De Laat Alkmaar, Molen de Zandhaas Santpoort-Noord, Plus Supermarkt Haarlem, Ekoplaza Castricum.