Naar overzicht

Nieuwe website NH-pad

dinsdag 25 augustus 2020

 De website van het Noord-Hollandpad  is compleet vernieuwd. Behalve voor duidelijke routebeschrijvingen van de 16 etappes, kan de wandelaar hier nu ook terecht voor inspiratie, blogs, tips van wandelbloggers, algemene wandelinformatie en aanbiedingen en arrangementen van de ambassadeurs langs de route.

Op de nieuwspagina kunnen wandelaars terecht voor de meest actuele informatie. Wat Recreatie Noord-Holland betreft zal de wandelaar nu nog meer plezier beleven aan het Noord-Hollandpad. Toen Recreatie Noord-Holland en Landschap Noord-Holland zijn aangesteld als beheerder van het pad door de Provincie Noord-Holland, vier jaar geleden een website voor het NoordHollandpad introduceerde waren ze een van de eersten die de wandelaar ook online ging informeren. Projectleider Roy Oosterom van RNH: “Natuurlijk werd onze wandelgids goed gewaardeerd, en nog steeds, maar we zien duidelijk dat ook wandelaars zich graag online oriënteren. In navolging van de website zijn we ons ook actiever op Facebook en Instagram gaan profileren. We zien dat het gebruik van de website nog steeds toeneemt en dat ook onze aanwezigheid op social media goed gewaardeerd wordt door de wandelaars. Het gebruik en aantal volgers is in een paar jaar tijd fors toegenomen. Je ziet dat er duidelijk behoefte aan is. Het resultaat is dat de betrokkenheid met het Noord-Hollandpad is toegenomen en er ook meer gewandeld wordt op het pad, en dat was natuurlijk de bedoeling van onze online-activiteiten.” 

Een nieuwe website stond eigenlijk pas voor 2021 gepland, maar de Corona-crisis zorgde ervoor dat de plannen naar voren zijn gehaald. Oosterom: “Behalve dat de nieuwe website een frisse look & feel heeft gekregen, ligt de focus nu meer op beleving en is er meer ruimte voor mooie beelden. Zo kunnen we de wandelaar nog beter laten zien wat het NoordHollandpad te bieden heeft. Daarnaast is de website ook veel gemakkelijker in het gebruik. De routebeschrijvingen zijn geactualiseerd, de knooppunten toegevoegd en van elke etappe kun je ook een GPX-bestand downloaden. Hiermee zijn we weer helemaal up-to-date.”

Voor RNH, dat verantwoordelijk is voor het onderhoud en beheer van het NoordHollandpad, heeft de nieuwe website ook voordelen. “We kunnen nu nog beter de wensen en behoeften van onze wandelaars monitoren en daar met ons aanbod op inspringen. We zien dat wandelaars steeds vaker een wandeling willen combineren met een leuk verblijf. We stoppen dan ook veel energie in het vinden van geschikte ambassadeurs voor een goede lunch of overnachting langs de route en willen onze wandelaars verrassen met mooie aanbiedingen en arrangementen.” 

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad door de afwisselende binnenlanden van Noord-Holland. Het pad voert wandelaars langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk langs alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang. Het startpunt is Texel en de wandelroute eindigt in Huizen. Ook is het mogelijk het Noord-Hollandpad in omgekeerde volgorde te lopen of te kiezen voor een of meerdere losse etappes. Op de website  staat van elke etappe een uitgebreide  routebeschrijving. Op Facebook staat het laatste nieuws. De Provincie Noord-Holland is eigenaar van het Noord-Hollandpad.