Naar overzicht

Lezing over klimaatbestendig landschap

donderdag 1 februari 2024

Ernst Mooij, historicus uit Castricum, laat ons in zijn lezing zien hoe de waterhuishouding in onze omgeving door de eeuwen heen is geregeld. En hoe dat in deze en de komende tijd geregeld gaat worden en welke ingrepen er plaatsvinden in ons landschap.

De lezing wordt begeleid door een fotoposter tentoonstelling. De foto´s laten zien hoe op allerlei plekken in onze omgeving aan het waterbeheer gewerkt wordt. De 9 posters zijn te zien in de bibliotheek van Akersloot in de weken voor en na de lezing.

Het water in Akersloot en omgeving was altijd al een gevreesde bondgenoot. Erg handig voor alle vervoer, visserij en landbouw. Maar het was ook een vijand bij overstromingen. Op allerlei manieren heeft de mens ingegrepen, o.a. door de aanleg van dijken en het graven of afdammen van waterlopen.

Klimaatverandering brengt ons nu zowel periodes van wateroverlast als periodes van watertekort. Gemeentes, Hoogheemraadschap en alle betrokkenen werken aan een klimaatbestendig landschap en dat met respect voor de historische situatie. 

Datum: 14 februari, 20.00 uur

Plaats: Bibliotheek Akersloot, Rembrandtsingel 1,1921 EK Akersloot. De toegang is via de Bibliotheekingang.

Er is een pauze met koffie en thee.

Er zijn maximaal 50 plaatsen, vol=vol.

Toegangsprijs voor deze avond is € 5,00. Betalen kan alleen met PIN

Klik hier om te reserveren via de Bibliotheek