Naar overzicht

Klimaatproblemen oplossen in het Oer-IJ gebied

dinsdag 7 maart 2023
Hans van Weenen

Het Oer-IJ landschap biedt kansen voor het aanpakken de klimaatproblemen. Hans van Weenen, duurzaamheidsdeskundige en bestuurslid van de Stichting Oer-IJ, vertelde daarover eerder over bij de aftrap van de Open Monumentendagen vorig jaar. De belangstelling was groot en de waardering niet minder. Daarom kwam hij op verzoek zijn verhaal op donderdagavond 16 maart nog een keer vertellen in Huis van Hilde. Klik hier om daarvan een registratie te zien.

De verandering van het klimaat wordt door steeds meer mensen gevoeld. Het besef dat ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn, wordt inmiddels breed ondersteunt. Van Weenen laat zien hoe het verleden daarvoor een inspiratiebron kan zijn. Hij verbindt duurzame ontwikkeling, landschap en erfgoed, en licht toe hoe aanpassing aan veranderingen in de omgeving al eeuwenlang een thema is voor Castricum. Welke kansen biedt het historisch Oer-IJ gebied voor oplossingen van de huidige klimaatproblemen?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Museum Huis van Hilde (achter het NS-station Castricum) gaat open om 19.15 uur. Aanvang lezing om 20.00 uur, einde ca. 21.45 uur. Toegangsprijs 10 euro per avond (inclusief bezoek aan Archeologiemuseum Huis van Hilde en koffie/thee in de pauze. Museumjaarkaarthouders krijgen 5 euro korting. Aanmelden via de website van Archeologiemuseum huis van Hilde.

De lezing is inmiddels geweest.