Naar overzicht

Jubileumeditie met speciaal bier en nieuw routeboekje

donderdag 18 mei 2023

Op de foto wethouder Roel Beems, Oer-IJ bestuurslid Sietze Haringa, brouwerijdirecteur Arjan Brammer en Le Champion-bestuurslid Madelon Seignette.

De ruim 2800 deelnemers aan de vijfde Oer-IJ Expeditie op Hemelvaartsdag hebben naast hun inschrijfgeld een extra donatie aan stichting Oer-IJ gedaan. Bestuurslid Madelon Seignette van het organiserende Le Champion overhandigde Oer-IJ bestuurslid Sietze Haringa de cheque met een tegoed van 2131 euro bij de start van het 1 daagse wandelevenement op het voorplein van Archeologiemuseum Huis van Hilde te Castricum.

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook twee nieuwe Oer-IJ producten te presenteren; een ‘onstuimig’ Oer-IJ bier en het nieuwe fietsrouteboekje ‘Langs de Iconen van het Oer-IJ gebied’. Wethouder en waarnemend burgemeester Roel Beems van Castricum kreeg het eerste biertje en een kersvers routeboekje aangeboden. In het routeboekje zijn ook de verkooppunten van het bier opgenomen.

Met de vijfde editie beëindigen Le Champion en Stichting Oer-IJ hun samenwerking. Stichting Oer-IJ onderzoekt nog of het wandelevenement volgend jaar mogelijk in een iets andere opzet kan worden voortgezet. Le Champion legt zich steeds meer toe grootschaliger sportevenementen.

Stichting Oer-IJ bestaat 10 jaar en viert dat jubileum onder meer met het Oer-IJ bier, dat door Brouwerij Egmond op de markt wordt gebracht. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Oer-IJ. Wie een fles bier koopt, krijgt daar het nieuwe fietsrouteboekje bij cadeau. Een digitale versie van het routeboekje is ook op deze website te vinden.

Klik hier voor de digitale versie van het fietsrouteboekje.

Klik hier voor een filmimpressie van de Oer-IJ Expeditie.

Klik hier voor een foto-impressie van de Oer-IJ Expeditie.

Klik hier voor de speciale Champion website over de Oer-IJ Expeditie.


Geen Oer-IJ activiteiten zonder de inzet van een grote groep vrijwilligers. Op de foto hieronder staan ze na afloop van de Oer-IJ Expeditie bij elkaar. Met de cheque van de deelnemers aan het wandelevenement en een Oer-IJ biertje om bij te komen van alle inspanningen.