Naar overzicht

Huis van Hilde richt vaste tentoonstelling opnieuw in

woensdag 18 november 2020
Huis van Hilde opent haar deuren weer op 15 januari 2021. De komende twee maanden is het archeologiemuseum gesloten omdat een deel van de vaste tentoonstelling vernieuwd en heringericht wordt.
Huis van Hilde begint 2021 feestelijk. Op 15 januari, de dag dat het Huis 6 jaar bestaat, vindt de opening plaats van een compleet nieuw ingerichte vleugel van de vaste tentoonstellingszaal. Met deze herinrichting krijgt de periode van de 17e eeuw ook een plek in de opstelling. De opstelling toont namelijk de geschiedenis van Noord-Holland op chronologische wijze aan de hand van tal van intrigerende archeologische vondsten en mensfiguren. Met de toevoeging van de 17e eeuw in deze opstelling is de geschiedenis rond en krijgt ook het koloniaal verleden door de overzeese scheepvaart aandacht.

Ook krijgt de vaste tentoonstelling een geheel nieuwe introductiefilm voor bezoekers in het hart van de opstelling. Onlangs heeft Huis van Hilde de museumstatus gekregen. Deze mooie bekroning wordt ook op 15 januari gevierd. Vervolgens wordt in februari de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Leven in lagen geopend. De mens in het Noord-Hollandse landschap. Bezoekers kunnen dan verschillende archeologische topvondsten voor het eerst zien.

Om de twee tentoonstellingen en openingen mogelijk te maken, is er de komende weken veel ruimte nodig om te kunnen verbouwen en in te richten. Een logistieke klus die ook nog geheel binnen de huidige coronamaatregelen moet worden geklaard. Dit betekent dat het museum de corona-richtlijnen die gelden voor het ontvangen van bezoekers nu niet kan volgen. Daarom heeft het team van Huis van Hilde besloten geen publiek meer te ontvangen tot de grootse opening op 15 januari 2021.