Naar overzicht

Romeinse audiowandelroute toegevoegd aan Wandelnetwerk

Feestelijke heropening op vrijdag 1 september
vrijdag 25 augustus 2023

Met de recente toevoeging aan het Wandelnetwerk in de regio Midden-Kennemerland, kunnen wandelliefhebbers nu genieten van twee fonkelnieuwe routes: 'Rondje Castellum' (3,8 km) en de 'Batoroute' (5,1 km). Startend vanaf het nieuwe vertrekpunt bij de Skibaan Spaarnwoude Park in Velsen-Zuid, beloven deze routes een onvergetelijke ervaring. Dankzij de vruchtbare samenwerking van recreatieschap Spaarnwoude met de gemeente Velsen, de Archeologische Werkgroep Velsen, Stichting Oer-IJ, wordt de rijke geschiedenis van het gebied tot leven gebracht. Een opvallend doorkijkpaneel onthult het verhaal van de voormalige haven, Castellum Flevum. Bovendien bieden de Romeinse wachters van cortenstaal en een startpaneel bij De Ven wandelaars een uniek inzicht in het Romeinse erfgoed.

Wandelend door Romeins Velsen-Zuid

Ter verrijking van de wandelervaring zijn er speciale markeringen, waaronder stickers van Romeinse helmen, toegevoegd aan de route. Extra paaltjes met een QR-code leiden direct naar de Izi travel audiotour, waar fascinerende verhalen over het gebied wachten om ontdekt te worden.

Feestelijke heropening op vrijdag 1 september

Wethouder Bram Diepstraten van de gemeente Velsen en gedeputeerde Esther Rommel van de Provincie Noord-Holland zullen de middag starten met een warm welkom, waarna deelnemers worden uitgenodigd om de prachtig aangeklede routes te verkennen. Onderweg zullen ze worden vergezeld door Friezen en verrassende natuurweetjes van de boswachter. Kinderen kunnen zich vervolgens onderdompelen in het Romeinse tijdperk met activiteiten zoals een schattenjacht en een obstakelbaan. De dag wordt op traditionele wijze afgesloten met authentieke Romeinse hapjes en versnaperingen.

Programma van de feestelijke heropening

14.00 – 14:15 - Verzamelen bij Action Planet, Laaglandersluisweg 12, 1981 LS Velsen-Zuid

14:00 - 14:15 - Kids in Romeinse kleding steken

14:15 - 14:25 - Welkom en opening van de vernieuwde wandelroute door wethouder Bram Diepstraten en gedeputeerde Esther Rommel

14:30 – 14:40 - Vertrek naar audio-route

14:40 - 15:30 - Wandeling langs de Romeinse route onder begeleiding van Friezen uit het verleden en interessante natuurfeitjes met de boswachter

15:30 – 16:30 - ROMEINSE SPELEN (Romeinse schattenjacht, Romeinse obstakelrun, boogschieten)

16:30 - 17:00 - Feestelijke afsluiting met authentieke Romeinse hapjes en versnaperingen


Sluit u bij ons aan op deze historische dag en stap terug in de tijd van het Romeinse Rijk.

Meld je aan voor deze unieke ervaring vóór 30 augustus via info@spaarnwoudepark.nl en geef door met hoeveel volwassenen en kinderen je aanwezig zult zijn.

Meer informatie op de website van Spaarnwoudepark