Naar overzicht

'Oer-IJ Expeditie is een educatieve reis terug in de tijd'

terugblik op de Oer-IJ expeditie van 2023
vrijdag 19 mei 2023

Er is weer veel aandacht besteed aan de Oer-IJ expeditie van 2023. Zo verscheen er een verslag in o.a. de edities van het Noordhollands Dagblad en op de site van NH Nieuws.

'Dat de belangstelling voor de Oer-IJ Expeditie nog steeds groot is, blijkt wel uit het aantal deelnemers die zich voor deze editie hebben aangemeld. Achter de schermen wordt daarom hard gewerkt aan een vervolg.

"We zijn het avontuur samen aangegaan om dit gebied meer bekendheid te geven. Deze samenwerking was voor een bepaalde periode. Met sponsors of met steun van de gemeente gaan we proberen het evenement voort te zetten. Maar nu zijn we vooral bezig met de aankomende editie."

De stichting zal zich hoe dan ook blijven inzetten voor het kwetsbare gebied. "Met de woningbouw wordt het historische landschap vaak opgeofferd. Door niet alleen te praten met gemeentes en ambtenaren, maar ook door het opzetten van activiteiten, zoals studies, excursies en rondleiding kunnen we bewoners wijzen op dit bijzondere gebied. Als je met een gids op pad gaat, kijk je anders om je heen." '