Naar overzicht

Oer-IJ excursies tijdens Ontdek Spaarnwoude Park op 2 april

vrijdag 10 maart 2023

Na het succes van vorig jaar vindt zondag 2 april de tweede editie van Ontdek Spaarnwoude Park plaats!

Doel van het evenement, georganiseerd dood Spaarnwoude Park, is om het hele gebied op de kaart te zetten en te laten zien hoe mooi het is en wat er allemaal te doen is.

Door gratis activiteiten aan te bieden krijgen bezoekers de kans om Spaarnwoude Park te (her)ontdekken.

Stichting Oer-IJ laat u die dag kennis maken met het vernieuwde natuur- en recreatiegebied in het noordelijke deel van de Houtrakpolder.

Een gecombineerde wandel- en fietstocht naar het Groene Schip (30 meter boven NAP), naar het voedselbos en naar de Houtrakkerbeemden.

Het eerste deel is een wandeling vanaf het parkeerterrein omhoog naar de noordelijke punt van Het Groene Schip om van het uitzicht te genieten en te ervaren hoe dit gebied is geworden van de natuurlijke opening met de Noordzee, het Oer-IJ tot de gegraven kanaalopening, het Noordzeekanaal met de IJmuider sluizen.

Daarna een wandeling door het Noorderbos naar het voedselbos.

De fietsers gaan vervolgens met de gids naar de Houtrakkerbeemden dat zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een waar vogelparadijs. De wandelaars kunnen op eigen gelegenheid nog langer in het gebied blijven en gebruik maken van de wandelpaden die zijn uitgezet.

De excursie start om 10.30 uur vanaf het parkeerterrein aan de Noorderweg 10A Spaardam, tegenover het Groene Schip. De excursie duurt ca. 2 uur.

Klik hier om u aan te melden.