Word Vriend van het Oer-IJ

Vrienden van het Oer-IJ krijgen een boekje met twee Oer-IJ routes, vouchers voor twee apps en ze mogen gratis mee met een excursie onder leiding van een Oer-IJ gids.

Particulieren kunnen al voor 15 euro per jaar ‘Vriend’ worden van de Stichting Oer-IJ. Wij zijn een onafhankelijke organisatie met een groeiend aantal betrokken burgers, die het belangrijk vinden dat zorgvuldiger wordt omgesprongen met het open landschap in de driehoek Zaanstad, Velsen, Alkmaar. Dit groene buitengebied heeft bijzondere cultuurhistorische kwaliteiten en unieke natuurwaarden.

Wat doen wij

De Stichting organiseert allerlei activiteiten om het Oer-IJ gebied onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen. Zo worden diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners kunnen lezingen bijwonen, deelnemen aan excursies, routes fietsen of meedoen aan wandelingen met een van onze gidsen. Bewoners leren daardoor het landschap anders kennen en ontdekken ze de verborgen schatten in hun eigen woonomgeving. Nooit geweten dat het hier zo interessant was, horen we vaak van enthousiaste deelnemers aan de rondleidingen.

De Stichting Oer-IJ voert gesprekken met bestuurders, politieke partijen, ondernemers en gebruikers van het landelijk gebied om de kennis over de kwaliteit en waarde van ons unieke landschap met ze te delen en ze te wijzen op het belang van een duurzaam beheer van dit historische erfgoed.

Huis van Hilde

De Stichting Oer-IJ werkt nauw samen met Huis van Hilde, waar in een vaste tentoonstelling veel over de boeiende ontstaansgeschiedenis van het Oer-IJ gebied is te zien. Wij presenteren het buitenmuseum, het land waar Hilde heeft gewoond. Wij laten zien dat er achter elke verhoging in het landschap, kronkelige waterloop of dijklichaam een mooi verhaal schuilgaat. Met die informatie gaat de omgeving meer leven en wordt het nog leuker om hier te wonen.

Aanmeldformulier

Schrijf u nu in als Vriend van het Oer-IJ door onderstaande kaart in te vullen en op te sturen naar Stichting Oer-IJ Laan van Blois 8, 1943 MK Beverwijk, en uw bijdrage over te maken op NL87RABO0159876702, t.n.v. Stichting Oer-IJ o.v.v. Vriendenbijdrage. Aanmelden kan ook via onze website.

U  kunt via een overschrijving uw bijdrage voldoen. U kunt ons ook machtigen om de bijdrage jaarlijks automatisch af te laten schrijven van uw bankrekening. Maak een keuze.

Ja! Ik word vriend van het Oer-IJ!

Voor de duur van:
1 jaarTot wederopzegging - via machtiging

Vrienden van het Oer-IJ krijgen:

  • Vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief met het laatste nieuws over onze activiteiten.
  • De mogelijkheid om zich als eerste in te schrijven op door ons georganiseerde evenementen.
  • Een korting van 10% op het bijwonen van onze lezingen.
  • Als welkomstgeschenk het boekje Op Expeditie in het Oer-IJ, met twee fietsroutes en een voucher voor twee apps.
  • Een speciale vriendenrondleiding met gids door het Oer-IJ gebied.