Het Vogelrijkpad

Wandelen door een cultuurhistorisch gebied, buurtschap Busch en Dam en over een boerenlandpand tussen de kwetterende vogels en loeiende koeien. Lengte 11.3 km.

De route is in twee richtingen bewegwijzerd met blauwe pijlen. De route loopt over cultuurhistorische wegen en boerenlandpad tussen Beverwijk, Heemskerk en Assendelft. Het boerenlandpad is tussen begin maart en half juni afgesloten vanwege het broedseizoen van vogels. U kunt dan de alternatieve route over de Hoogedijk nemen. Onderweg ziet u ook het glooiende golfterrein van Heemskerk, een stukje gaswinningsterrein en het luchtoorlog-museum fort Veldhuis.

Tienduizend jaar geleden, in de ijstijd, is dit gebied ontstaan. Rond het begin van de jaartelling liep hier een zijarm van de Rijn: het Oer-IJ. De Kil is een restant hiervan. Tijdens de IJzertijd, de Romeinse periode en de Middeleeuwen werd het gebied bewoond. Hiervan zijn nog in de ondergrond sporen te vinden.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht.

De wandelroute begint en eindigt bij Zorgboerderij White Ranch, Groenedijk 4 in Assendelft. Hier staat een informatiepaneel met kaart van de route. Bij het startpunt White Ranch, Groenedijk 4 in Assendelft zijn enkele parkeerplaatsen. Zo ook tegenover Fort Veldhuis, Genieweg 1 in Heemskerk. Honden toegestaan, maar niet op het boerenlandpad.

Klik hier voor de routekaart.