Interactieve kaart

kaart oer-ij gebied

 

Klik hier of op de afbeelding om een interactieve kaart te kunnen bekijken, die in 1 oogopslag weergeeft wat er allemaal te beleven valt in het Oer-IJ gebied. Klik door op een icoon naar keuze voor extra informatie. Door extra in te zoomen worden steeds meer aandachtspunten zichtbaar. De aansluitingen op het openbaar vervoer zijn opgenomen en ook de startpunten voor fiets- en wandelroutes volgens het knooppuntenroutesysteem staan op de kaart.

De interactieve kaart voor het Oer-IJ gebied is samengesteld door onze stagiaire Iris de Bruijn, als onderdeel van haar opleiding Master Erfgoedstudies bij de Universiteit van Amsterdam. Ze gebruikte voor dit overzicht de open source software ErfGeoviewer, die is ontwikkeld door Jason Yergeau van Total Active Media in Amsterdam voor het Netwerk Collectie Digitaal Erfgoed Nederland en wordt aangeboden door het digitaal platform Oneindig Noord-Holland.

De kaart is nog lang niet compleet en zal in de komende tijd worden aangevuld met nog ontbrekende informatie over wetenswaardige feiten die betrekking hebben op de geschiedenis van het Oer-IJ gebied. Wie suggesties heeft voor verbeteringen of aanvullingen stuurt Gerard Hogervorst -onze beheerder van de kaart- een mailtje: gerard.hogervorst@tiscali.nl

 

.