Nu al bestellen

Bijzonder boek over vergeten landschap

In de uitgestrekte groene driehoek tussen Haarlem, Alkmaar en Zaanstad ligt een bijzonder stuk Noord-Holland. Hier stroomde duizenden jaren geleden het Oer-IJ, een noordelijke tak van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde.

Het Oer-IJ gebied is onbekend en daardoor helaas een ondergewaardeerd landschap. Het is een landschap met veel ‘verborgen’ kwaliteiten. De ligging binnen de hoog dynamische Noordvleugel van de Randstad biedt grote kansen voor een toeristisch/recreatieve ontsluiting. Maar zolang de kwaliteiten verborgen blijven is het risico aanwezig dat deze worden aangetast door ruimtelijke ontwikkelingen.

Omdat het om een geografisch begrensd gebied gaat en er veel oude en nieuwe kaarten beschikbaar zijn, is een uitgave in de vorm van een atlas logisch. Het wordt een aantrekkelijk, leesbaar en informatief boek over de vele kwaliteiten van het Oer-IJ gebied met zijn rijke landschaps- en bewoningsgeschiedenis. De grote variatie aan landschappen op een beperkte oppervlakte en de invloed van de mens daarop vertelt het verhaal van de wordingsgeschiedenis van laag Nederland.

Een keur van deskundigen op het gebied van aardkunde, archeologie, geschiedenis en natuur is bereid gevonden een bijdrage te schrijven. Dat maakt dit boek tot een bijzondere uitgave.

Uitvoering Boek

 • Omvang: 224 pagina’s
 • Formaat: 240 x 340 mm staand
 • Bedrukking: tweezijdig in 4 kleuren
 • Afwerking: genaaid gebonden in papieren band

Bestellen

 • Verkoopprijs tot 31 december 2018 € 29,95 per ex.
 • Daarna € 39,95 per ex.
 • Nu al kan het boek al worden gereserveerd via een mail naar info@oerij.eu.

Bijzondere uitvoering

 • Voor bedrijven of instellingen kan het boek een extra gepersonaliseerde pagina krijgen, waardoor het geschikt wordt om als relatiegeschenk cadeau te geven. De mogelijkheden van zo’n inlegvel komen we graag in een persoonlijk gesprek toelichten.

Extra korting

 • Bij afname van meer dan 10 exemplaren geldt een aantrekkelijke korting.
  Voor meer Informatie neem contact op met ons via info@oerij.eu

Korting voor vrienden van het OER-ij en beschermers van Landschap Noord-Holland

 • Vrienden van het Oer-IJ en beschermers van Landschap Noord-Holland krijgen vijf euro korting wanneer ze de Atlas Oer-IJ via de website bestellen. Dat kan nu al per mail. Dan moet naast naam en adres door Beschermers van het Landschap ook het nummer van de Natuurpas worden opgegeven. Het boek kan met een bevestigingsmail worden opgehaald bij Huis van Hilde in Castricum. Wanneer het moet worden opgestuurd, komen er verzendkosten bij.

Sponsormogelijkheden

 • Er zijn diverse mogelijkheden om met een donatie het uitbrengen van de Oer-IJ Atlas financieel mogelijk te maken. Wie een van de historische kaarten in de uitgave ‘adopteert’ steunt het project en krijgt een aparte naamsvermelding in het boek. Klik hier voor meer informatie en/of aanmelding. Wie specifieke vragen heeft, stuurt daarover een mail naar info@oerij.eu .
Altas Oer-IJ