Bestellen

 

ATTENTIE

De Atlas blijkt zo’n succes, dat we door de eerste oplage heen zijn. Maar er komt een tweede druk. Die is niet voor 4 januari beschikbaar. Wie nu al vast een boek bestelt, krijgt toch de korting die tot 31 december geldt en betaalt dan niet meer dan 29,95 euro.

De ‘vrienden van het Oer-IJ’ en ‘beschermers’ van Landschap Noord-Holland krijgen een extra reductie van 5 euro op de verkoopprijs. 

 

Atlas van het Oer-IJ-gebied; bijzonder boek over een verborgen landschap 

Bij Uitgeverij Noord-Holland is de ‘Atlas van het Oer-IJ gebied’ verschenen. Een omvangrijk en rijk geïllustreerd boek over het ‘verborgen’ landschap in de driehoek Haarlem, Zaanstad, Alkmaar. Op 22 november kreeg de Commissaris van de Koning in Noord-Holland de heer Johan Remkes in het archeologisch museum Huis van Hilde te Castricum het eerste exemplaar overhandigd.

Het Oer-IJ was een grillige noordelijke tak van de Rijn, die tot aan het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. In het landschap is daar tot op de dag van vandaag nog veel van terug te zien. Over de boeiende ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van zuidelijk Noord-Holland is nu voor het eerst een boek gemaakt. Een keur van deskundigen op het terrein van aardkunde, archeologie, geologie, geschiedenis en natuur is bereid gevonden er een bijdrage voor te schrijven. Prettig leesbare verhalen, geïllustreerd met uitzonderlijk mooie fotografie en veel (historische) historisch kaartmateriaal, waar je niet op raakt uitgekeken.

Het boek is veel meer dan een biografie van het landschap. Er is veel gebeurd in de loop der tijd. Mensen hebben er hun sporen nagelaten. Dat levert boeiende verhalen op; over de strijd tegen het water, over kastelen, forten en buitenplaatsen, over oorlogen tegen indringers van buiten en groeiende verstedelijking waardoor het aanzien en gebruik spectaculair veranderden.

Veel plekken en gebouwen in het gebied hebben een beschermde status, als aardkundig monument vanwege de archeologische waarde, als beschermd natuurgebied vanwege de bijzondere biotoop of als historische waardevol vanwege de geschiedkundige betekenis. Niet alleen bij het grote publiek ook bij de mensen die zich bezig houden met de inrichting van het landschap is dat vaak onvoldoende bekend.

Het boek besteedt uitgebreid aandacht aan alle facetten van de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis. Ook aan de natuur. Bijna nergens in Nederland is de variatie aan landschappen zo groot als hier. Maar de uitgave is veel meer dan een biografie van het gebied. Ook aan de bedreigingen en kansen voor de toekomst wordt een inspirerend hoofdstuk gewijd.

Uitvoering Boek

  • Omvang: 224 pagina’s
  • Formaat: 240 x 340 mm staand
  • Bedrukking: tweezijdig in 4 kleuren
  • Afwerking: genaaid gebonden in papieren band

Bevestiging van bestelling is geen afhaalbewijs. Boeken worden meegegeven op vertoon van bewijs van betaling, waar elke online koper een mail van ontvangt. Blijft die uit, controleer dan uw spam-box.

Kortingsacties alleen van toepassing bij bestellingen via de website.

Boekhandels nemen voor bestellingen contact op met Uitgeverij Noord-Holland

Plaast uw bestelling

exemplaren van ‘Atlas van het Oer-IJ gebied’ à € 29,95 (ná 31/12/2018 € 39,95)
»Bij bestelling vanaf 50 exemplaren betaalt u € 24,95 per exemplaar
»Bij bestelling vanaf 100 exemplaren betaalt u € 19,95 per exemplaar

Maak een keuze:
Ik ben vriend van de Stichting Oerij en ontvang 5 euro kortingIk ben beschermer van Landschap Noord-Holland en ontvang 5 euro kortingIk ben geen vriend of beschermer

Leverwijze

Wilt u uw bestelling afhalen of laten bezorgen
Afhalen in het Huis van Hilde (geen meerprijs)Afhalen in Museum Kennemerland (geen meerprijs)Bezorgen per post (+ € 5,00)

Betaalwijze

U kunt het totaalbedrag van uw bestelling overboeken naar het rekeningnummer van de Stichting Oer-IJ:
IBAN: NL87RABO0159876702 (ovv Atlas Oer-IJ)

Uw gegevens