Terug naar het overzicht

Het verhaal van Nederland

donderdag 16 februari 2023
Jaap Hoogendoorn

Jaap Hoogendoorn komt op 16 februari naar Castricum. Hij was met zijn re enactment-bedrijf Springlevend Verleden betrokken bij de productie van Het Verhaal van Nederland, de tv documentaireserie over de geschiedenis van Nederland, waarvan elke aflevering door ruim twee miljoen mensen werd bekeken. Jaap biedt een blik achter de schermen van het programma en vertelt hoe gebruik is gemaakt van replica’s van vondsten uit het Archeologiedepot van Museum Huis van Hilde.

Om de gedramatiseerde scènes geloofwaardig over te laten komen is het team bijgestaan door verschillende specialisten. Jaap Hogendoorn van Springlevend Verleden is zo’n specialist. Als historisch producent en re-enactment advisor zorgde hij ervoor dat er vele authentieke details verstopt zitten in deze serie.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Museum Huis van Hilde (achter het NS-station Castricum) gaat open om 19.15 uur. Aanvang lezing om 20.00 uur, einde ca. 21.45 uur. Toegangsprijs 10 euro per avond (inclusief bezoek aan Archeologiemuseum Huis van Hilde en koffie/thee in de pauze. Museumjaarkaarthouders krijgen 5 euro korting. Aanmelden via de website van Archeologiemuseum huis van Hilde.

Klik hier voor alle informatie.