Terug naar het overzicht

Klimaatverandering in de regio

donderdag 16 maart 2023
Hans van Weenen

Het Oer-IJ landschap biedt kansen voor het aanpakken de klimaatproblemen. Hans van Weenen, duurzaamheidsdeskundige en bestuurslid van de Stichting Oer-IJ vertelde daarover bij de aftrap van de Open Monumentendagen op 02 september in Limmen. De belangstelling was groot en de waardering niet minder. Daarom komt hij op verzoek zijn verhaal op 16 maart nog een keer vertellen in Huis van Hilde

De verandering van het klimaat wordt door steeds meer mensen gevoeld. Duurzaamheid gaat over ingrepen gericht op de toekomst. Van Weenen laat zien hoe het verleden daarvoor een inspiratiebron kan zijn. Hij verbindt duurzame ontwikkeling, landschap en erfgoed, en licht toe hoe aanpassing aan veranderingen in de omgeving al eeuwenlang een thema is voor Castricum. Welke kansen biedt het historisch landschap voor oplossingen van de huidige klimaatproblemen?


PRAKTISCHE INFORMATIE

Museum Huis van Hilde (achter het NS-station Castricum) gaat open om 19.15 uur. Aanvang lezing om 20.00 uur, einde ca. 21.45 uur. Toegangsprijs 10 euro per avond (inclusief bezoek aan Archeologiemuseum Huis van Hilde en koffie/thee in de pauze. Museumjaarkaarthouders krijgen 5 euro korting. Aanmelden via de website van Archeologiemuseum huis van Hilde.

Klik hier voor alle informatie.