Wandelkunstmanifestatie in het Oer-IJ gebied


Op 7 en 8 oktober 2017 wordt in het hart van het Oer-IJ-gebied de manifestatie ‘En boven de polder de hemel’ gehouden, een kunstwandeling die gedurende één etmaal gelopen kan worden. De route van ongeveer 2 ½ kilometer gaat dwars door de Wijkermeerpolder heen; tussen akkers door, over eeuwenoude dijken, langs de Kil, de golfbaan en het gascompressie-station. Onderweg staan kunstwerken opgesteld of zijn kunstenaars actief.

De wandelaar ziet en ervaart beeldende kunst, muziek, film en performances. ‘En boven de polder de hemel’ benadrukt de zintuiglijke ervaring en beleving van het Oer-IJ. In die hoedanigheid vormt de kunstwandeling een perfecte tegenhanger voor projecten waar kennis, educatie en informatie centraal staan. Het doel is gelijk: besef, bekendheid en waardering bewerkstelligen voor het unieke gelaagde en weidse historische  landschap van het Oer-IJ.

De wandeling kun je op je eigen houtje maken. Maar er zijn ook Oer-IJ gidsen aanwezig om vragen te beantwoorden over het ontstaan en de geschiedenis van het bijzondere Oer-IJ landschap. Meer informatie over het evenement op de Facebookpagina En boven de polder de hemel.

Starten kan op twee plaatsen, waaronder Het Groene Buitenland, kruising Zeedijk, Nieuwendijk en Groenedijk, t/o. Zeedijk 12 1566 NE Assendelft of aan de Genieweg Heemskerk vlakbij het Gascompressorstation. Aanvang op zaterdag 16.00 uur, afsluiting op zondag 16.00 uur.