Wandelkunstmanifestatie in hart Oer-IJ gebied

De wandelkunstmanifestatie ‘En boven de polder hemel’ gedurende een etmaal op 7 en 8 oktober in De Wijkermeerpolder belooft een bijzonder belevenis te worden. Aansprekende kunstenaar hebben hun komst aangekondigd en ook gidsen van het Oer-IJ zijn van de partij. Bezoekers zullen het landschap anders beleven en op een verrassende manier kennis maken met deze ontmoeting van kunst, cultuur en natuur.

Klik hier voor de Facebook-pagina

De organisatie heeft het volgende persbericht verspreid.

Een 24-uurs kunstwandeling in de Wijkermeer, één etmaal langs middeleeuwse dijken, vruchtbare akkers, mollige weilanden, de golfbaan en het gascompressorstation. We organiseren gedurende één dag en één nacht, op 7 en 8 oktober, in het uiterste noorden van deze polder een kunstwandeling van ca. 2,5 km. Langs de route worden 24 uur non-stop kunstwerken opgesteld of ter plekke uitgevoerd. Variërend van tijdelijke bouwwerken, films en drijvende kunstobjecten. Deelnemende kunstenaars: Margriet van Breevoort/Schellekens&Peleman, Michael Dudok de Wit, Moritz Ebinger, Marije Gertenbach, Robbert van der Horst/Dennis van Tilburg, Marcel Moek, Bert Neelen, Olivier Rijcken, Egied Simons, Rob Sweere, Jaap Velserboer, Tine van Wel, Liesbeth van Woerden.

Start: de Genieweg (Heemskerk) tussen de golfbaan en het Gascompressorstation. T.o. de fietsbrug naar de Broekpolder.

Kom je met openbaar vervoer? Dan is station Heemskerk het dichtstbijzijnde station. Vanaf hier is het circa een half uur lopen naar de polder. Of stap uit op station Beverwijk en huur een fiets. Kom je met de auto? Dan is het parkeerterrein bij fort Veldhuis, Genieweg, Heemskerk de beste optie. Vandaar is het ca. 1,5 km lopen (over NH-pad) naar het beginpunt bij het Gascompressorstation. Of parkeer in de parkeergarage in de Broekpolder – Gildenplein 14, 1967 KL Heemskerk. Vanaf hier is het ca. 15 min. lopen naar de polder. Let op: na sluitingstijd kun je alleen nog de parkeergarage uitrijden. 

Met dank aan stichting Oer-IJ, basisschool Panta Rhei, Café Camille, The White Ranch, familie Brakenhoff, familie van Warmerdam, Het Groene Buitenland, gemeente Beverwijk, gemeente Zaanstad, stichting Oer-IJ, Prins Bernhardfonds, stichting TriArcus, stichting Zabawas, P.M. Duyvisfonds, Tata Steel, BUKO, Afvalzorg, Van der Stelt BV, restaurant Fozzies, Scouting Assendelft, Rotary Beverwijk, N.V. Nederlandse Gasunie, HHNK.

(*De titel van de kunstwandeling refereert aan twee uitgaven. Ten eerste aan ‘En boven de polder de hemel’ (1976) van antropoloog Jojada Verrips, die de polder Hendrik Ido Ambacht en inwoners bestudeerde. Op zijn beurt ontleende hij de titel van zijn promotie-onderzoek aan de streekroman ‘Boven de polder de hemel’ (1936) van Jo Ypma, eveneens afkomstig uit Hendrik Ido Ambacht.)