Testwandeling Expeditie Oer-IJ

wandelen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, wordt door de Stichting Sportevenementen Le Champion de eerste ‘Expeditie Oer-IJ’ gehouden, een dagwandeling dwars door het groene gebied in noord Kennemerland. Het gaat deze keer nog om een ‘try out’. Wanneer de route en de omgeving de organisatoren bevallen, komt de tocht als jaarlijks terugkerend evenement op de kalender te staan. Vooralsnog is deelname bedoeld voor leden van Le Champion, maar mensen die zich spontaan melden mogen als introducé mee lopen.

Er zijn twee routes uitgestippeld; een van 18 en een van 25 kilometer. Startplaats in Huis van Hilde te Castricum. Start 9.30 uur voor de langere tocht, een half uur later voor de kortere. Niet leden betalen twee euro. Deelnemers krijgen 50 procent korting op een bezoek aan het museum van het archeologiecentrum. Vooraf inschrijven is niet nodig, aanmelden kan een half uur voor de starttijd. Bij het evenement werken Le Champion, Het Huis van Hilde en de Stichting Oer-IJ nauw samen.

Meer informatie: Martje Schavemaker (tel. 0251 241083, e-mail martje.schavemaker@planet.nl), of Johan Beentjes (tel. 0251 237331, e-mail johan.beentjes@ziggo.nl ) .