Opstelterrein Sprinters mogelijk naar Heerhugowaard

Uitzicht op de locatie voor het opstelterrein. Links de A9 bij Uitgeest.

 

Regiodirecteur van de NS Irma Winkenius heeft tijdens een symposium van de landelijke reizigersvereniging Rover gezegd dat de NS de aanleg van een opstelplaats voor 120 Sprinters bij Uitgeest heroverweegt en daarbij kijkt naar Heerhugowaard. NS heeft moeite met de slappe bodem in het gebied, wat het noodzakelijk maakt om de hele opstelplaats te onderheien. Dat kost een hoop extra geld.

De Stichting Oer-IJ heeft altijd grote problemen gehad met de aanleg van het opstelterrein vanwege de aantasting van het landschap hier. De openheid wordt er ernstig door aangetast en er lopen ook oude kreken door het gebied. Het verstoort ook de rust en schaadt het aanzien van de Stelling van Amsterdam.

De Statenfractie van de PvdA meldt nu in een persbericht dat het beter is het opstelterrein van de NS  niet in Uitgeest, maar in Heerhugowaard aan te leggen. De fractie roept op tot een herziening van het reeds genomen besluit om de sprinters ’s nachts en tussen de spitstijden in de weilanden bij Uitgeest te stallen. Dit plan van ProRail is na veel wikken en wegen genomen. Er waren meerdere plekken in beeld waarbij steeds de eis werd gesteld dat de treinenparkeerplaats ergens tussen Zaandam, Castricum en Beverwijk moest komen. Heerhugowaard ligt een eind buiten dat gebied, maar de PvdA-Statenfractie vindt toch dat het opstelterrein daar beter op zijn plek is.

De PvdA was overigens een paar jaar geleden al tegen de plek vlakbij de A9-afslag naar Uitgeest. ’De PvdA Statenfractie was destijds geen voorstander van de gekozen locatie omdat deze in de Groene Long tussen Heemskerk/Beverwijk en Zaanstad ligt. Dit is een waardevol open gebied, onderdeel van het Oer-IJ en belangrijk voor natuur, recreatie en duurzame landbouw’, staat in het persbericht. De opstelplaats zou vlak tegen het A9-viaduct geplaatst worden, aan de Zaanse kant.

Heerhugowaard is in beeld gekomen bij de fractie tijdens een symposium van de landelijke reizigersvereniging Rover. Die vond plaats op 6 oktober en de toekomst van het openbaar vervoer in Noord-Holland stond ter discussie. Hier kwam de plek van het opstelterrein opnieuw aan de orde.

Wethouder Monique Stam van Heerhugowaard ondersteunde in het eerder genoemde symposium de opmerking van de NS. Destijds heeft haar gemeente al gepleit om de opstelplaats bij het station Heerhugowaard aan te leggen. Daar is de ruimte en het past goed in het beleid om het station als OV-knooppunt verder te ontwikkelen. Rover is groot voorstander omdat de sprinter dan ook naar Uitgeest kan doorrijden. Dat is goed nieuws voor inwoners van Castricum en Heiloo.

Deze ontwikkelingen zijn voor de Statenfractie aanleiding om NS en ProRail te vragen terug te komen op hun eerdere besluit. Heerhugowaard is een veel geschiktere locatie en zorgt ervoor dat meer reizigers op het traject Alkmaar–Amsterdam van de sprinter gebruik kunnen maken. In een brief vraagt de PvdA aan Gedeputeerde Staten om er bij de NS en ProRail op aan te dringen de keuze van de opstelplaats te herzien.

(bron Noordhollands Dagblad)