Oer-IJ excursie voor lezers Dagblad Kennemerland


Speciaal voor lezers van Dagblad Kennemerland worden in april vier exclusieve fietsexcursies georganiseerd in het Oer-IJ gebied. Gidsen vertellen onderweg alles over het ontstaan en de bewoningsgeschiedenis van uw eigen woonomgeving.

De fietstocht duurt in totaal ongeveer drie uur. Er wordt regelmatig afgestapt om iets over de omgeving te kunnen vertellen. Onderweg is er een koffiestop voor een verfrissing en de mogelijkheid voor toiletbezoek. Alle deelnemers krijgen na afloop het informatieve boekje ‘Op Zoek Naar het Oer-IJ’, met daarin veel historische informatie en een code voor het via internet ophalen van een app met twee fietsroutes. De gids zit dan in je telefoon.

Waar en wanneer

  • Beverwijk: Zondag 08 april start 13 u bij Museum Kennemerland Westerhoutplein 1.
  • Uitgeest: Vrijdag 13 april start 13 u bij Regthuys, Kerkbuurt 3.
  • Castricum: Vrijdag 20 april start 13 u bij De Oude Keuken, Oude Parklaan 117 (Duin en Bosch).
  • Heemskerk: Zondag 22 april start 13 uur bij Koetshuis Slot Assumburg , Tolweg 9.

We staan er niet altijd bij stil, maar de natuur bepaalde voor een belangrijk deel het gebruik en de inrichting van het landschap hier. Dat verklaart de loop van wegen, de aanwezigheid van waterpartijen en de plek van woningbouw. Buitenplaatsen, boerderijen en bedrijven liggen niet toevallig op de plekken die we heel gewoon zijn gaan vinden. Na de verhalen van onze gidsen kijkt u met andere ogen naar buiten en zal het landelijk gebied nooit meer hetzelfde zijn.

Aanmelden

De kosten voor de fietsexcursies bedragen €9,50, dat is inclusief koffie/thee en het boekje Op Zoek naar Het Oer-IJ. U kunt zich aanmelden via  www.nhd.nl/acties.

Wie nog met prangende vragen zit kan bellen met Lia Vriend: 072-5051874. Mailen mag naar info@oerij.eu .