Nog kaarten voor eerste Hilde-lezing

Voor de lezing op 5 oktober van Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde zijn nog kaarten verkrijgbaar. Ze komt vertellen over de ethische kant bij het tentoonstellen van menselijke resten als schedels, botten en geraamtes. De lezing is de eerste in de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’ die Stichting Oer IJ en Huis van Hilde samen organiseren.

Menselijke resten in musea? Kan dit eigenlijk wel? En hoe zijn die menselijke resten in de loop der eeuwen in musea tentoongesteld? Liselotte Gertenbach heeft zich in dit onderwerp verdiept. In de lezing vertelt ze hoe het tentoonstellen van menselijke resten de afgelopen jaren is veranderd, en hoe dit ethisch onderwerp is in regelgeving. Liselotte zal ook een koppeling maken naar de huidige manier van tentoonstellen en naar de toekomst kijken. Hoe zal men over 10 jaar over dit onderwerp denken, en hoe kunnen musea hier op inspelen? De lezing biedt antwoord op veel interessante vragen over dit onderwerp.

Liselotte Gertenbach is afgestudeerd aan de Reinward Academie (BA) met een major in Cultureel Erfgoed en een minor in Geschiedenis en schreef haar scriptie over dit onderwerp. Op dit moment organiseert ze de ArcheoHotspot en is ze betrokken bij de organisatie van tentoonstellingen in Huis van Hilde.

Zie klik hier voor meer info en om kaarten te bestellen.