Nieuwe route Oer-IJ Expeditie door duin en polder

Voor de tweede editie van de Oer-IJ Expeditie rond Castricum op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) is nu ook het mogelijk in te schrijven voor een nieuwe extra route van 26 kilometer, die duinen en bossen met de oude polders daar achter met elkaar verbindt. Organisator Le Champion heeft net als vorig jaar ook de 10 km, 16 km, 21 km, 26 km weer als afstanden in het programma opgenomen. Start en finish zijn opnieuw bij het archeologiemuseum Huis van Hilde achter het station. Klik hier om in te schrijven. 

De Oer-IJ Expeditie, door het ‘vergeten’ landschap van Midden Kennemerland, is niet alleen een sportief evenement, maar voor de wandelaars ook een aparte belevenis door de aandacht die onderweg wordt besteed aan de geschiedenis van het gebied. Langs de routes staan gidsen op plekken waar iets bijzonder over valt te vertellen, door professionele acteurs wordt her en der op een verrassende manier de geschiedenis nagespeeld en de trajecten brengen deelnemers op plekken waar ze anders niet kunnen komen.

De 10 km-route loopt helemaal door de duinen en bossen en is vooral geschikt voor families. Bijzonder is het deel dat dwars over het terrein van Landgoed Duin en Bosch, waar monumentale zorggebouwen worden gerestaureerd en herbestemd voor bedrijven en woningen. De 16 km-route brengt de deelnemers naar de Castricummerpolder, het land van Hilde, waar al kort na het begin van de jaartelling op de oevers van het Oer-IJ de eerste bewoners zich vestigden. De 21 km-route leidt langs natuurontwikkelingsprojecten en komt ook langs kasteel Assumburg in Heemskerk. In de andere 26 km-route zijn onder meer de forten in Krommeniedijk en Den Ham uit De Stelling van Amsterdam opgenomen.

Inschrijving

Ga je mee op expeditie? Schrijf je dan nu in voor één van de afstanden en laat je verrassen door de unieke beleving van deze tweede Oer-IJ Expeditie. Inschrijven is nog mogelijk tot en met maandag 30 april. Kijk voor meer informatie op http://www.oerijexpeditie.nl/.