Lezing over archeologische vondsten in Heiloo


Op 20 februari viert de Stichting Regionale Archeologie Baduhenna in Heiloo het 20 jarig bestaan met een lezing over archeologische opgravingen die gemeente. De spreker is Tim de Ridder, één van de oprichters van de Stichting en betrokken bij veel opgravingen in de periode 1987 – 1996. Eerst nog als archeoloog in opleiding, later als professioneel archeoloog. Tim is nu werkzaam als stadsarcheoloog in Vlaardingen.


Tim zal zijn gehoor meenemen naar bekende opgravingen in Heiloo, zoals aan de Raadhuisweg bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis, Buitenplaats Vrieswijk aan het Zevenhuizen, de vondst van een bronstijd drinkkuil aan de Vlooiendijk, enz. Hij vertelt ons over de locaties, noemt bijzonderheden, toont gevonden voorwerpen en vertelt details van zijn eigen ervaringen.

De Stichting Regionale Archeologie Baduhenna is een voortzetting van de Archeologische Werkgroep van Historische Vereniging Oud Heiloo. In de toekomst willen ze de samenwerking intensiveren. Daarom wordt de lezing aangeboden aan de donateurs van Baduhenna en de leden van Oud Heiloo.Zij hebben gratis entree, andere belangstellenden betalen 3 euro.

Aanvang 20.00 uur. Locatie : zaal Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 Heiloo. Aanmelden via info@baduhenna.nl  .