Informatiecentrum over nieuwe zeesluis

IJmuiden heeft een Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP), waar bezoekers van jong en oud zeven dagen per week het Noordzeekanaalgebied in al haar facetten kunnen beleven. Het SHIP werd op 30 maart officieel geopend door gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland en exploitanten Pieter de Waard en Steef Hammerstein van Telstar.

Het SHIP biedt vaste en wisselende tentoonstellingen waarin de nieuwe zeesluis en de bedrijvigheid in het Noordzeekanaalgebied centraal staan. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling van het Noordzeekanaalgebied en de technologische mogelijkheden in het gebied, voornamelijk voor jongeren. Zo kan er in de tentoonstellingsruimte door een maquette van de zeesluis worden gewandeld. Ook de film van Pauline van Vliet over de gevolgen van de aanleg voor de omgeving wordt er vertoond.

Naast beroepenvoorlichting over werken in de haven, is ook Techport techniek onderwijs in het SHIP gevestigd. Het SHIP beschikt verder over een ontvangst- en vergaderruimte en een restaurant met een fantastisch uitzicht over de nieuwe zeesluis en de omgeving.

Meer op de website van SHP

(Bron Nieuwsbrief Amsterdam Noordzeekanaal Gebied.)